BARIATRISCHE CHIRURGIE BEHANDELINGEN

general-image

INTRAGASTRISCHE BALLON

WAT IS EEN INTRAGASTRISCHE BALLON?

1_1

Intragastrische ballon is een behandeling waarbij een siliconenballon in de maag wordt geplaatst om de opnamecapaciteit van de maag te beperken en de patiënt zo op een comfortabele manier te laten vermageren.

Tijdens de toediening is de patiënt niet onder algehele anesthesie.

Aangezien het geen chirurgische ingreep is, kan de patiënt zijn dagelijkse routine voor en na de operatie veel comfortabeler hervatten.

Intragastrische ballonnen worden onderverdeeld in twee types die 6 of 12 maanden kunnen blijven zitten, welke gekozen worden afhankelijk van het beoogde gewichtsverlies.

PATIËNTEN DIE IN AANMERKING KOMEN VOOR EEN INTRAGASTRISCHE BALLON

Intragastrische ballon is een behandeling die kan worden toegepast bij patiënten met obesitas met een body mass index van meer dan 25

Die vóór de operatie niet voldoende gewicht hebben verloren en die zonder operatie willen afvallen.

Na de operatie zal de patiënt zich vol voelen met veel minder voedsel en kan hij dus zijn eetgedrag onder controle krijgen, zodat hij sneller dan voorheen een ideaal gewicht kan bereiken.

MOUW GASTRECTOMIE

WAT IS EEN MOUW GASTRECTOMIE?


2_2

Bij deze ingreep, die Mouw-gastrectomie wordt genoemd, wordt een bepaald deel van de maag operatief verwijderd en blijft er een buisvormige maag over.

Na de operatie voelen de patiënten zich gemakkelijk vol met kleine hoeveelheden voedsel, en na een tijdje verandert dit gevoel van volheid in het verlies van verlangen naar voedsel.

Een ander belangrijk voordeel van deze ingreep is dat het gewichtsverlies wordt versterkt door de verwijdering van het maagweefsel (Fundus) dat het eetlustregulerende hormoon Ghreline produceert.

Ghreline is een peptide die onze eetlust opwekt door de receptoren in het deel van de hersenen dat bij de eetlust betrokken is, in werking te stellen.

Aangezien het fundusgedeelte waar ghreline wordt geproduceerd bij de mouw-gastrectomie wordt verwijderd, wordt ons verlangen om te eten automatisch minder. Het is een zeer eenvoudige methode en complicaties zijn zeer zeldzaam.

Het verwachte verlies van overtollig gewicht over een aantal jaren na de operatie is 60-70%. Mouw-gastrectomie kan worden gebruikt als eerste procedure om de ongewenste complicaties van gastric bypass procedures te vermijden bij patiënten met een zeer hoge BMI.

Aangezien deze operatie alleen de voedselinname beperkt, hebben patiënten geen vitamine- of mineralensupplementen nodig.

PATIËNTEN DIE IN AANMERKING KOMEN VOOR EEN MOUW-GASTRECTOMIE

 • Mouw-gastrectomie is geschikt voor personen tussen 18-65 jaar, met een body mass index van 40 kg/m2 of meer, die al vele pogingen hebben gedaan om af te vallen met dieet en lichaamsbeweging, maar daarin niet zijn geslaagd.
 • Het kan worden toegediend aan personen met een BMI tussen 35-40 kg/m2 die bijkomende ziekten hebben zoals diabetes, hypertensie, slaapapneu.
 • Chirurgie kan worden overwogen voor personen met een BMI van minder dan 35 en die ernstig ziek zijn.

Wat zijn de voordelen van Mouw Gastrectomie?

 • Patiënten kunnen snel gewicht verliezen en hun vorm behouden als zij gezonde leefgewoonten aannemen.
 • Naarmate zij gewicht verliezen, ondervinden zij geleidelijk een ernstige verbetering van hun secundaire gezondheidsproblemen.
 • Na de mouw-gastrectomie raken patiënten gemakkelijk vol, zelfs als ze maar een kleine hoeveelheid voedsel eten.
 • Aangezien ghreline vrijkomt in het deel van de maag dat uit het lichaam wordt verwijderd, vermindert het verlangen van de patiënten naar voedsel na de operatie.
 • Pylorische sluitspieren die de voedselstroom naar de darmen regelen, blijven bij een mouw-gastrectomie behouden.

GASTRIC BYPASS PROCEDURE

WAT IS GASTRIC BYPASS?

3_3

Gastric bypass-chirurgie, een gangbare methode bij bariatrische chirurgie, is een gemengde procedure die restrictief is en tot malabsorptie leidt.

Gastric Bypass houdt in dat de maag wordt verkleind tot een klein zakje en dat een verbinding wordt gemaakt van een segment van de dunne darm tot aan de verkleinde maag.

De rest van de maag wordt niet verwijderd zoals bij een sleeve gastrectomie procedure.

Er komt echter ook geen voedsel in het resterende deel van de maag.

Maagsappen en enzymen blijven vrijkomen uit het resterende deel van de maag voor de vertering en absorptie van voedsel.

Op deze manier kan met een gastric bypass gewicht worden verloren, zowel omdat de patiënten minder eten door een kleinere maag en minder calorieën innemen, als omdat de opname van calorierijke voedingsstoffen wordt verminderd door de directe verbinding van de verkleinde maag met de dunne darm.

Gastric bypass wordt laparoscopisch uitgevoerd, dus er is geen diepe insnijding in de huid en dus geen pijn bij de operatie.

PATIËNTEN IN AANMERKING KOMEN VOOR EEN GASTRIC BYPASS?

 • Gastric bypass-operaties kunnen worden uitgevoerd bij patiënten tussen 18-65 jaar, met een BMI van meer dan 40 kg/m2 en een geschiedenis van vele diëten, die overgewicht hebben dat hun gezondheid bedreigt, en
 • bij patiënten met een BMI van 35-40 kg/m2 en klachten hebben zoals gewichtsgerelateerde insulineresistentie, slaapapneu, hartziekten of gewrichtsaandoeningen.
 • Het wordt toegediend als een revisieprocedure bij patiënten die een mouw-gastrectomie hebben ondergaan en daarna weer op gewicht zijn gekomen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN GASTRIC BYPASS?

 • Bij de gastric bypass procedure wordt de voedselinname beperkt omdat de maag kleiner wordt en de inname van voedingsstoffen (vooral vet en suiker) wordt beperkt omdat de dunne darm wordt gesplitst. Op deze manier versnelt het afslankproces.
 • Na een gastric bypass hebben de patiënten, omdat de maag verkleind is, gemakkelijk een vol gevoel, hoewel ze maar heel weinig eten.
 • Het risico op gewrichtsaandoeningen, slaapapneu, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartziekten en vooral diabetes als gevolg van overgewicht wordt verminderd.
 • Patiënten kunnen gedurende lange tijd een vol gevoel ervaren, omdat het punt waar de nieuwe maag bij een gastric bypass met de darm wordt verbonden, nauwer is dan normaal.

DUODENAL SWITCH PROCEDURE

WAT IS DUODENAL SWITCH?

4_4

Net als de gastric bypass is de DUODENAL SWITCH-procedure restrictief en leidt tot een vermindering van de absorptie.

Deze methode, die ook wel lus duodenus switch wordt genoemd, is een zeer doeltreffende procedure voor gewichtsverlies en voor de behandeling van stofwisselingsproblemen, met name diabetes, zowel door de restrictieve als door de absorberende werking.

Hoe wordt een Duodenal Switch Procedure Uitgevoerd?

De eerste stap van de procedure is de verwijdering van 85% van de maag, zoals bij een mouw-gastrectomie, zodat een maag in de vorm van een dunne buis overblijft. Deze stap heeft tot gevolg dat de voedselinname wordt beperkt.

In de tweede stap wordt de twaalfvingerige darm doorgesneden en verdeeld vanaf enkele centimeters onder de ronde spierlaag die pylorus wordt genoemd, tot het punt waar de gal en de alvleeskliervloeistoffen worden afgevoerd.

De maaguitgang wordt geanastomeerd met de dunne darm vanaf 250 centimeter boven de kruising dunne darm - dikke darm. Met andere woorden, de lengte van de darm waar gal en andere spijsverteringsenzymen zich met het voedsel vermengen en tot de absorptie leiden, wordt beperkt tot 250 centimeter.

Deze procedure vermindert de absorptie van vet en calorieën in voedingsstoffen zelfs in een hoger tempo dan gastric bypass.

Patiënten die in Aanmerking Komen Voor een Duodenale Switch

 • Als je een BMI van 45 of hoger hebt
 • Als u oncontroleerbare diabetes heeft die het gebruik van insuline vereist
 • Als u aan de voorwaarden voor opvolging en vitaminegebruik kunt voldoen, kan de Duodenal Switch procedure geschikt voor u zijn.

Wat zijn de voordelen van de Duodenal Switch Procedure?

De "duodenal switch"-procedure, die de effecten van voedselinnamebeperking en absorptiebeperking combineert, is een van de bariatrische chirurgiemethoden die de hoogste gewichtsverliespercentages opleveren.

De meeste patiënten kunnen 80-100% van hun overgewicht verliezen binnen gemiddeld 9 maanden. Bovendien is het een van de procedures die de meest substantiële resultaten opleveren bij het elimineren van diabetes type 2.

Andere begeleidende stofwisselingsaandoeningen zoals hypertensie, slaapapneu en hoge cholesterolwaarden verbeteren ook aanzienlijk en snel.

De belangrijkste bijwerking is frequente en stinkende diarree in de vroege postoperatieve periode, die geleidelijk afneemt na het intestinale aanpassingsproces.

PRIJS

Profiteer van de gunstige prijzen voor bariatrische chirurgie in Turkije.

ALL-INCLUSIEF

 • Interne Geneeskunde, Cardiologie, borstziekten check-up
 • Medicijnen
 • Bij de operatie gebruikte materialen (made in the USA)
 • 24/7 Duits, Engels, Arabisch vertaaldiensten
 • Laboratoriumkosten
 • Kosten voor privékamer tijdens verblijf
 • Volledige transferdiensten binnen Turkije

PRIJS

 • INTRAGASTRISCHE BALLOON: 6 maand / 12 maand : €1900 / €2800
 • MOUW GASTRECTOMIE: €2900
 • GASTRIC BYPASS: €3600
 • GASTRIC BYPASS (Roux-en-Y): €4000
 • DUODENAL SCHAKELAAR: €4000
Share Facebook Twitter E-Mail Whatsapp